EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Старт на водния цикъл в Бяла Слатина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на водния цикъл в Бяла Слатина

mail08:00 | 30.04.2013прегледи 588 коментарикоментари 0


На официалната церемония бе даден старт на интегрирания проект за водния сектор на гр. Бяла Слатина, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет на Република България.
Според кмета на общината инж. Иво Цветков това е грандиозен за мащабите на града проект, който ще направи Бяла Слатина по-привлекателна за инвеститорите, ще опази околната среда чиста и ще повиши стандарта на живот. Той изрази признателност към целия екип благодарение, на който общината ще може да се похвали най-после с пречиствателна станция, отпадъчните води ще бъдат пречиствани и екологосъобразно зауствани, а канализационната мрежа ще бъде реконструирана.

По-рано бяха представени избраните фирми-изпълнителки: ДЗЗД "Райкомерс Аква Дизайн Арема", „Пловдивинвест“ АД, „Семпер Фортис“ ООД – гр.София, „Съни Сити“ ЕООД.
Асоцииран партньор на Община Бяла Слатина е „ВиК“ ЕООД, гр. Враца. Общата стойност на проекта 22 848 633 лв. Той стартира през юни 2012 г. и трябва да приключи през март 2015 г. Реализацията му е продължение на водената от Община Бяла Слатина политика на дългосрочно планиране. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до осигуряване на екологосъобразно пречистване на битовите отпадъчни води и ще подобри жизнената среда и здравето на населението. Това ще подпомогне осигуряването на устойчива околна среда.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg