EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сряда пазар в Благоевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сряда пазар в Благоевград

mail16:30 | 03.09.2013прегледи 1032 коментарикоментари 0


От малини до пиле и мляко, всичко се предлага на зеленчуковия пазар в Благоевград. Сряда е пазарен ден, когато производителите от региона могат да предлагат свободно продукцията си на благоевградчани. Първото бяло грозде от сорта "Мускат отонел" се предлага между 1 и 1.20 лева в зависимост от количеството. Тук на пазара гроздето за вино се мели, а ширата се налива направо в бидони. "Реколтата е добра, въпреки че нямаме пълен поглед като цяло, тъй като за сега берем само от първите редове, захарността е 25 процента", обяснява продавачът.
На закрития пазар се предлага всичко– 25-сантиметрови едри и широки червени чушки, смокини, малини, арония и боровинки. Едри домашни, градински домати, сочни праскови, закривени и прави краставици. Дренки като сливи. Козя мътеница в шишета, домашна извара в пликове и котелки, домашнопроизведено сирене, кашкавал, прясно мляко. На пазара се предлагат печки на дърва, представители на заможните ромски кланове предлагат 150-литров казан за варене на ракия за няколко стотин лева. Но в сряда твърди цени няма, пазарлъкът е възможен, но не и задължителен.
Домашно произведеното е нещо различно, неподправено, истинско, но понякога в разрез със санитарните изисквания. Сряда-пазар е аналог на хипермаркетите, противопоставени в последните дни срещу кварталните магазинчета. /БГНЕС

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg