EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Срив на Сименс в Русия, съкращения в Статойл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Срив на Сименс в Русия, съкращения в Статойл

mail14:30 | 17.04.2015прегледи 881 коментарикоментари 0


Оборотът на германския концерн Сименс на руския пазар се е сринал с около 50 процента заради санкциите срещу Русия. Това заявява ръководителят на компанията Джо Кезер в интервю за неделното издание на германския в. "Билд", цитирано от ТАСС. Деловите отношения с Русия като цяло силно пострадаха, бизнесът ни се сви почти двойно, казва той. Кезер подчертава, че концернът признава водещото място на
политиката. Същевременно според него с Русия трябва да се води диалог зарешаване на съществуващите проблеми. По-добре да говорим един с друг, отколкото един за друг, отбелязва шефът на Сименс.
Норвежкият петролен гигант Статойл вероятно ще обяви закриването на 2400 работни места или близо 11 на сто от персонала си през май, предаде АФП. Това ще бъде част от мерките за икономии, съобщи в. "Дагенс неринслив". Според бизнес изданието, което цитира представител на персонала, съкращенията ще засегнат инженерните позиции най-вече в сондирането, но и в развойната дейност и поддръжката на находищата, както и администрацията. "Работим, за да увеличим производителността в компанията и това би могло да има последици за заетостта, но все още е прекалено рано да се каже в какъв мащаб", заяви говорител на Статойл.
Тези мерки са част от програма, чиято цел е да се икономисат 1,7 милиарда долара годишно, обявена през 2014 година, когато един барел петрол струваше все още над 100 долара. Спадът на котировките на черното злато, което днес се търгува за под 60 долара, принуждава петролните компании да засилят мерките си за икономии чрез свивания на персонала, инвестициите и спиране или анулиране на проекти. През 2014 година Статойл закри или преразпредели 1950 работни места по силата на програмата си за намаляване на разходите. В края на годината за групата работеха 22 500 души, припомня АФП.
 


Тагове: Сименс, Статойл
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990