EUR 1.9558
USD 1.7973
CHF 1.9740
GBP 2.2988
CNY 2.4807
you tube
mobile version

Среща на президентите Радев-Алиев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща на президентите Радев-Алиев

mail14:48 | 08.05.2024прегледи 404 коментарикоментари 0


Декларация за стратегическо партньорство между Република България и Република Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев. Това се случи в резиденция „Загулба“ в азербайджанската столица Баку. Българският държавен глава е на официална визита в страната по покана на своя колега.

В присъствието на двамата държавни глави бяха подписани и други документи от двустранен интерес за задълбочаването и укрепването на сътрудничеството между България и Азербайджан.

Това са Договор за съвместно опериране между България Еър и Азербайджанската национална авиокомпания. От българска страна документа подписа Христо Тодоров – председател на Борда на „България Еър“. Също така Меморандум за разбирателство между Държавната петролна компания на Република Азербайджан и Асарел Инвестмънт ЕАД, подписан от Димитър Цоцорков – изпълнителен директор на Асарел Инвестмънт ЕАД“.

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов подписа от българска страна и Меморандум за разбирателство между Министерство на иновациите и растежа на Република България и Министерство на цифровото развитие и транспорта на Република Азербайджан за сътрудничество в областта на технологичните иновации.

По-рано днес двамата държавни глави разговаряха на четири очи. БТА

снимка:https://president.az/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1237