EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спадът на БФБ се задълбочава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спадът на БФБ се задълбочава

mail16:25 | 08.12.2009прегледи 511 коментарикоментари 0


Втори пореден ден на по-съществени загуби регистрираха българските акции днес. Минорните настроения на БФБ в известна степен отразиха и тези на фондовите борси в централна и западна Европа.

SOFIX за втори пореден ден се раздели с над 1% от стойност си, като трайно се установи под 450 пункта. Елана фонд за земеделска земя, Холдинг пътища и ЦКБ натежаха най-сериозно в рамките на индекса. И трите компании се обезцениха с над 3%. Не остана пощаден от разпродажби и Каолин АД, който достигна дневен минимум от 5.41 лв. за акция. Единствено спадът при инфраструктурата компания бе обоснован в известна степен от оповестената в последния консолидиран отчет загуба от над 7 млн. лева.

М+С хидравлик АД-Казанлък единствено регистрира умерен ръст при най-стария борсов измерител днес, а Оргахим остана без промяна, с близо 13 акции разменени по позицията.

Част от банките, както и компенсаторните инструменти, бяха сред най-търгуваните емисии. Правата за варантите на Енемона продължиха и днес да се търгуват около 0.23 ст.

Източник: Infostock


Тагове: спад, SOFIX, БФБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg