EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Спад в продажби на дребно в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад в продажби на дребно в Германия

mail16:00 | 30.03.2012прегледи 349 коментарикоментари 0


Продажбите на дребно в Германия са намалели за втори пореден месец през февруари, тъй като опасенията около поскъпването на  енергията са се отразили на разходите на домакинствата в  най-голямата европейска икономика. Това сочат публикувани днес  данни, цитирани от ДПА. Германската статистическа служба съобщи, че месечните  продажби на дребно, коригирани спрямо календарните и сезонните  фактори, бележат неочакван спад от 1,1 на сто за миналия месец,  след като се понижиха с 1,2 процента през януари. Анализаторите  очакваха растеж от 1,1 на сто.
По-рано тази седмица обаче нюрнбергският институт Ге еф Ка  (GfК) обяви, че индексът на потребителското доверие за страната  се очаква да спадне идния месец на фона на безпокойствата, че
неотдавнашното покачване на цените на енергията е е отслабило  покупателната способност на домакинствата, припомня ДПА. Институтът за пазарни проучвания Ге еф Ка (GfK) посочи, че  неговият предварителен индекс, измерващ доверието на  потребителите в най-голямата икономика в Европа, отчита  понижение до 5,9 пункта за април спрямо 12-месечния максимум от  6 пункта за март.
"Рекордните цени на бензина и дизела на германските  бензиностанции несъмнено са повлияли на настроенията на  потребителите през март", съобщи Ге еф Ка. На годишна основа продажбите на дребно в Германия са се  увеличили с 1,7 процента през февруари. Статистическата служба  обаче отбеляза, че това отчасти отразява допълнителния ден за  пазаруване миналия месец.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg