EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сп. Economist злобен към Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сп. Economist злобен към Франция

mail14:45 | 16.11.2012прегледи 638 коментарикоментари 0


Френски представители яростно отхвърлиха обвинение на британския седмичник "Икономист", че Франция е бомба със закъснител в сърцето на Европа, като обвиниха изданието в сензационна журналистика, предаде Ройтерс.
На корицата си "Икономист" представи седем франзели, вързани с френския трибагреник и фитил, стърчащ по средата. Основната статия в най-новия брой на списанието буди тревога, че икономическите реформи на президента Франсоа Оланд не са достатъчно амбициозни и могат да изложат на опасност бъдещето на единната европейска валута.
"Икономист" никога не се е отличавал със своята безпристрастност, посочи пред радио "Европа 1" френският министър на съживяването на промишлеността Арно Монтбур. "То е "Шарли ебдо" на Ситито," посочи той, имайки предвид френския сатиричен седмичник, който публикува карикатури на пророка Мохамед.

Освен съмненията за мащаба на реформите, много икономисти и представители на ЕС са скептично настроени, че Франция може да постигне намаляване на бюджетния си дефицит до 3 процента от брутния вътрешен продукт за 2013 година, както се е ангажирала, отбелязва Ройтерс. Пред френска телевизия снощи премиерът Жан-Марк Еро посочи, че Франция не е впечатлена от публикацията на "Икономист".

 


Тагове: Франция, Economist
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg