EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

София:Купуваме билет с мобилен телефон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София:Купуваме билет с мобилен телефон

mail08:15 | 15.07.2018прегледи 970 коментарикоментари 0


Нова услуга в столичния обществен транспорт. Купуваме превозни документи и през мобилния си телефон, но за сега само дневна и нощна карта за всички линии, предаде Би Ти Ви. Достъпна е през сайта https://sofia.mpass.bg/bg

След регистрация може да се купи дневна карта за 4 лева и нощна карта за 2 лева. Плащането става чрез дебитна или кредитна карта, както и чрез мобилен оператор. За момента услугата работи само за оператора А1, но до седмици услугата ще се предлага и от останалите. При този вариант плащането е на принципа на Синята и зелената зона в центъра на града.

След плащане получавате QR код, който е вашата "карта". Ако пътувате в метрото трябва да го сканирате на входа, а в наземния транспорт – да го покажете на контрольора.

Дневната карта е валидна за пътуване с всички дневни линии – включително наземен и подземен транспорт в рамките на деня. Еднодневна карта за всички линии се валидира за период и важи за един пътник. За успешна валидация на картата е необходимо време от около 60 сек., след закупуването ѝ.

Нощната карта е валидна за пътуване с всички нощни линии на градския транспорт в София – N1, N2, N3 и N4. Тя също се валидира след минута след купуването й.

Валидността на превозния документ съвпада с работното време на нощния градски транспорт в деня на закупуване и е предназначен за използване от един пътник. При купуване на нощна карта извън работното време на нощния транспорт в София, транспортният документ влиза в сила и се валидира в 00:00 часа на следващата дата.

„След като се проследи този пилотен проект ще има възможност за разширение за всички превозни документи и за работа с различните партньори”, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg