EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София с безплатен Wi-Fi по евросхема

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София с безплатен Wi-Fi по евросхема

mail06:40 | 21.03.2018прегледи 6192 коментарикоментари 0


€120 млн. отпуска Европейската комисия по схемата WiFi4EU, която цели да насърчи безплатния достъп до безжичен интернет (Wi-Fi) за граждани и посетители на обществени места, като паркове, градинки, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове и музеи навсякъде в Европа.

Схемата WiFi4EU ще бъде финансирана по балансиран от географска гледна точка начин, така че от високоскоростната връзка да могат да се възползват жителите и посетителите на хиляди местни общности в целия ЕС. До 2020 г. броят на тези общности ще достигне от 6000 до 8000.

Как се кандидатства за WiFi4EU?

Схемата ще бъде реализирана чрез опростени и небюрократични процедури, като онлайн заявления, плащания с ваучери и облекчени изисквания за мониторинг.

Стойността на един ваучер е €15 хиляди.

Общините ще бъдат избирани по реда на подаване на кандидатурите (въз основа на датата и часа на изпращането на техните кандидатури, а не на регистрацията им). В рамките на първата покана ще бъдат раздадени поне по 15 ваучера за всяка държава. Броят на ваучерите за всяка държава не може да надхвърля 8% от бюджета на първата покана.

Столична община също кандидатства по схемата. В случай че бъде избрана, общината трябва да инсталира Wi-Fi точката за достъп. София се задължава да осигурява безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за период от поне 3 години.

При подаването на проекта не е необходимо да се посочи мястото, на което ще се прави Wi-Fi зона. Затова общината още не е избрала мястото.

В момента безплатен интернет има в 270 автобуса на градския транспорт, във всички метростанции, в някои паркове, градини, част от пазарите и други обществени места.

Снимка: Pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4071