EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София планира три нови обособени трамвайни линии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София планира три нови обособени трамвайни линии

mail06:29 | 29.10.2019прегледи 1059 коментарикоментари 0


"Подготвяме проект за основен ремонт на бул. "Ал. Стамболийски" заедно с трамвайното трасе. Работата може да започне през 2020-2021 г.". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
Фандъкова посочи, че през 2020 г. започва и цялостният ремонт на трасето на трамвай 5 от Съдебната палата до "Княжево". "Заедно с новия релсов път ще изградим и изцяло нов линеен парк по бул. "Македония", каза Фандъкова. Тя припомни, че в последните години са ремонтирани над 16 км трамвайни трасета.
"Предвиждаме ново трамвайно трасе с разширението на бул. "Тодор Каблешков" между бул. "Цар Борис III" и бул. "Черни връх". Планираме и проучване за продължаване на трасето по бул. "Филип Кутев" сред разширението, по бул. "Г. М. Димитров" до метростанция "Г.М. Димитров" - по бул. "Св. Кл. Охридски" към УНСС и връзка с бъдещата станция на метрото в Студентски град", обясни Фандъкова.
Ново обособено трамвайно трасе се предвижда и от Духовната семинария до Зоопарка в съществуващия сервитут по бул. "Симеоновско шосе". Това трасе ще свързва метростанция "Стадион "Васил Левски" със Зоопарка и ще дава бърза транспортна връзка на кв. "Витоша" и кв. "Дианабад".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg