EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: Отново затварят кръстовището при Семинарията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: Отново затварят кръстовището при Семинарията

mail12:30 | 25.06.2014прегледи 1132 коментарикоментари 0


Досега над 85% от дейностите по изграждането на кръстовището на две нива при Семинарията са приключени. Графикът на работите на изпълнение налага да се затвори цялото движение при Семинарията още веднъж – това ще стане от 1 до 6 юли, съобщи пресцентърът на Столична община.
Към момента са изградени новите инженерни съоръжения - нов водопровод и канал по бул. "Пейо Яворов" и бул. "Стоян Михайловски", тръбна мрежа, улично осветление и телефонизация, изпълнени са стоманобетонната конструкция на надлеза и подлеза под бул. „Пейо Яворов” при ул. „Златовръх” и в момента се изпълняват довършителните работи. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов инспектираха напредъка на строително-ремонтните работи на кръстовището на две нива при „Семинарията”.
Положен е първият пласт асфалт на западното платно на бул. „Симеоновско шосе” и на локалните платна на бул. „Пейо Яворов”. Изградена е тръбната мрежа и са монтирани стълбовете на уличното осветление.
Изпълнението на обекта трябва да приключи до 15 юли, като предстои да се довършва изпълнението на тротоарните конзоли на надлеза, да се положи хидроизолация върху надлеза, да се изгради уличното осветление по надлеза, както и завършващ пласт асфалтова настилка, монтаж на еластична ограда и шумозаглушителна ограда по надлеза. Ще бъде изградена светофарната уредба и положена маркировка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg