EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София монтира още контейнери за текстилни отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София монтира още контейнери за текстилни отпадъци

mail15:05 | 09.06.2022прегледи 775 коментарикоментари 0


Общо 2 500 тона текстилни отпадъци са събрани чрез специализираните контейнери за разделно събиране на този вид отпадъци от 2019 г. до момента на територията на столицата, уточниха от пресцентъра на Столичната община. 113 контейнери за дрехи има на територията на града, като ще бъдат поставени още 10 и други 17 в следващите дни. Лице на кампанията на Столичната община за разделното събиране на текстилните отпадъци е певицата Мария Илиева

За първи път през 2019 г. започнахме заедно с Асоциацията да поставяме такива контейнери. Гражданите на София проявяват голям интерес, каза столичният кмет Фандъкова. В момента се монтират десет контейнера, до края на кампанията още 17, с което те ще станат 143. Те са поставени в почти всички райони на столицата, като най-много има в централния район "Средец". Онлайн карта, достъпна на сайта на Столичната община, показва местоположението на контейнерите за разделно събиране на отпадъци, каза Георги Георгиев, който инициира новата кампания за поставянето на още контейнери в столицата. 

С тези контейнери продължаваме да разширяваме системата за разделно събиране на текстилни отпадъци, посочи кметът Фандъкова. Тя обърна внимание, че много често източник за замърсяване на въздуха са именно текстилните отпадъци, които, ако не се събират разделно, могат да попаднат в печките на недобросъвестни граждани. Ние сме част от общата европейска политика за кръгова икономика и разделното събиране и оползотворяване на отпадъци е начинът, по който всички заедно се грижим за природата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg