EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: 2.4 млн. лв. печелят общинските пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: 2.4 млн. лв. печелят общинските пазари

mail10:00 | 13.08.2013прегледи 583 коментарикоментари 0


Около 2.4 милиона лева е печалбата на общинските пазари в София за първите шест месеца на годината. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при подписването на споразумението за проектно финансиране за реконструкция и капитален ремонт на Женски пазар, съобщи агенция „Фокус”. Фандъкова заяви, че през последните години общинските пазари бележат печалби – за 2012 година печалбата е около 3.5 милиона лева, от тях около 2.7 милиона лева е дивидентът, който трябва да изплатят пазарите, ако Общинският съвет не реши да освободи с инвестиционни цели някои от тях. 1.2 милиона лева са инвестициите, които пазарите са направили през 2013 година в реконструкции и реновиране на базата, уточни кметът.
„Резултатите от последните години на общинските пазари показват, че общинските дружества могат да работят добре. Пазарите са един положителен пример за работата на Общински търговски дружества. Това зависи от ръководствата, от задачите, които Общинският съвет поставя и от контрола, който се осъществява по изпълнение на задачите”, каза Йорданка Фандъкова.
Според кмета Женският пазар е ключово място за столицата, което би могло да стане важна атракция за туризма на града. Тя отбеляза, че гражданите много активно са се включили в обсъжданията по проекта за реконструкция на Женския пазар.
По думите на Фандъкова проектът е постижение, защото това е първият проект на общинско дружество, който е спечелен по програмата „Джесика”.
 


Тагове: пазари, печалба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg