EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: 1,6 млн. лв. инвестиции в болници и ДКЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: 1,6 млн. лв. инвестиции в болници и ДКЦ

mail15:02 | 15.07.2016прегледи 594 коментарикоментари 0


Ремонт на покрива, подпокривното пространство и на неврологичната клиника на стойност 350 хил. лв. е направен в Първа МБАЛ-София ЕАД. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със заместника си Дончо Барбалов и общински съветници посети лечебното заведение.

Ремонтирана е неврологичната клиника с площ от 600 кв. м. Подменени са подовата настилка, облицовката на стените, електроинсталацията. Поставени са окачени тавани и LED-осветление, направен е ремонт на ВиК, изградени са санитарни възли за хора с увреждания. Сменени са дограмата и вратите на стаите и работните помещения. Предстои ремонт на отоплителната система.

Ремонтиран е покривът на болницата - обшивката, дървената конструкция, поставена е хидроизолация, подменени са керемидите, направено е отводняване на покрива.

Кметът Фандъкова каза, че това е поредна инвестиция в лечебното заведение, което има положителен финансов резултат. За тази година общо около 1,6 млн. лв. са инвестициите в общинските болници и в ДКЦ. Средствата са от бюджета на Столичната община и от Приватизационния фонд. Болниците, които имат капацитет, започнаха да работят по проекти, отбеляза Фандъкова.

По думите й над 1 млн. лв. се предвижда да бъдат отпуснати на общинските болници по различните програми. Важно според кмета е да има ясна стратегия за общинското здравеопазване. Осигуряваме средства, когато виждаме за какво се използват те, каза Фандъкова. Тя добави, че средно около 8 млн. лв. отделя общината годишно за дофинансиране на общинските болници за дейности, които са извън НЗОК./БТА, снимка: Столична община


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg