EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Софийският метрополитен наема хора с увреждания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Софийският метрополитен наема хора с увреждания

mail15:00 | 09.08.2011прегледи 724 коментарикоментари 0


Общинското дружество "Метрополитен" ще стане работодател на 30 души с увреждания, съобщи за БТА заместник-кметът на София Албена Атанасова. Това ще се случи през следващата година и те ще бъдат назначени в касите по станциите на втория метродиаметър, посочи за БТА изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.
Първите назначения ще са през пролетта, тъй като през май трябва да започне експлоатацията на двете нови станции на първия лъч на метрото - ж.к. "Младост 3" и бул. "Цариградско шосе". През август ще бъдат пуснати в експлоатация и 11-те станции от втория лъч на метрото, където също ще бъдат назначени хора с увреждания.
От общинското дружество са планирали всички касови помещения да отговарят на стандартите за работа на хора с увреждания. Дружеството работи за създаването на достъпна среда във всички станции на метрото. През октомври т.г. предстои монтирането на допълнителен асансьор при метростанцията "Опълченска". Той ще бъде на изхода на подлеза към ул. "Опълченска", при спирката на градския транспорт. Достъпна среда за хората с увреждания ще бъде изградена през следващата година и в трите станции, където няма все още такава - "Константин Величков", "Западен парк" и "Сливница".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg