EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Софийска община реновира болници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Софийска община реновира болници

mail15:10 | 18.02.2011прегледи 1866 коментарикоментари 0


Нашата работа е да осигурим материални условия на добрите мениджъри на общинските болници, заяви днес столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с премиера Борисов, откри три изцяло ремонтирани звена на Втора МБАЛ-София.
Това, което прави Столична община е да осигури финансиране за ремонтите и средства за оборудване на общинските болници, допълни Фандъкова. През последните четири години над 10 милиона лева са отделени за тази дейност. Според столичния кмет по-добрите условия на работа безспорно привличат и по-добри специалисти. Тя обясни, че тази година ще бъдат отделени средства и за ремонт на болницата за долекуване в Панчарево и за разширяване на общинския хоспис в квартал "Младост". За мен е много важно да инвестираме в дейностите за долекуване, превенция и грижа за възрастните хора (в случая с хосписите), отбеляза Йорданка Фандъкова. Тази година ще бъдат отделени и над 300 хиляди лева от приватизационния фонд за инвестиции в ин витро отделението в Първа АГ-болница "Света София". Доброто здравеопазване изисква добра база, отбеляза още тя.
Общо 645 000 лева са отделени за средства за извършване на ремонтите дейности, като от тях 600 000 лева са отпуснати от Столична община, а 45 000 лева са собствени средства на болницата. Ремонтни дейности са извършени на вътрешната клиника с две отделения – отделението по гастроентереология с дейности по пулмология и нефрология и отделението по ендокринология. Изградени са 4 нови санитарни възли в болничните стаи и два отговарящи на всички изисквания за общо достъпна среда.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045