EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СОС прие Стратегия за общинската собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СОС прие Стратегия за общинската собственост

mail15:15 | 24.01.2014прегледи 1054 коментарикоментари 0


Стратегия за управление на общинската собственост на Столична община до 2016 година прие Столичният общински съвет /СОС/. Стратегията предлага приемане на нова Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища на  територията на Столичната община и нова Наредба за условията и реда за провеждане на търгове и конкурси.
По време на дебатите Николай Стойнев, заместник-председател на съвета, посочи, че стратегията предвижда също изработването на информационна система, в която да бъдат включени всички 40 хиляди общински имота. Според документа 40 хиляди акта за общинска собственост трябва да бъдат въведени в системата, да бъде следено състоянието им, да бъдат описани сключените договори и инвестициите, които се правят в имотите. По думите на Стойнев администрацията работи в тази насока и резултати трябва да има. Според Стойнев обаче се надявам да имаме резултати, процесът обаче ще бъде труден тъй като става въпрос за голям обем информация, която трябва да бъде обработена.
Пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова посочи, че за нея най-важното е какво Столичната община прави в момента с общинската собственост, защото в годините на бурна приватизация, реституция и заменки, се е получил пълен хаос с общинската собственост. Най-важната задача за мен е да се изясни статута на собствеността, защото все още има много спорове, включително и с държавата, коментира Фандъкова, цитирана от БТА. Кметът подчерта, че е важно продажбата и отдаването под наем на общински имоти да става на пазарни цени, а не да се подаряват обекти.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg