EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сорос разпродаде златото и среброто си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сорос разпродаде златото и среброто си

mail16:30 | 05.05.2011прегледи 2035 коментарикоментари 0


Управляваният от милиардера Джордж Сорос хедж фонд – Soros Fund Management, е ликвидирал голяма част от притежаваните инвестиции в злато и сребро през последния месец, съобщава ИТАР-ТАСС. Информацията за това идва от анонимен източник, запознат с процеса на вземане на решенията във фонда. Известният финансист Джордж Сорос за пореден път доказа способността си да предвижда събитията на световните финансови пазари, продавайки големи партиди злато по време на ценовия пик. Инвестиционният фонд Soros Fund Management е реализирал през миналия месец практически цялото сребро и злато, което е притежавал. През последните два дни на световните пазари настъпи значителен спад на двата метала от пиковите им нива, достигнати през април. Анализирайки действията на хеджфонда на Сорос, един от най-големите в света, експертите направиха извод, че световното търсене на злато и сребро през следващите седмици ще отслабва. Фондът на Сорос изкупуваше металите като защита на капитала срещу риска от дефлация в американската и световната икономика. Сега обаче финансистът прогнозира усилване на темповете на инфлация, смятат анализаторите. Сорос аргументира решението си с реализиране на печалба след продължилото повече от девет месеца поскъпване на ценните метали.

2011 ще последна ли 2008

Движението в цената на среброто от края на януари то края на април, е драматично спиращо дъха рали нагоре, след което видяхме пропадане на котировките, коментира CNBC. От януари до края на април среброто се превърна в най-добре отплащащата се инвестиция в сектора на суровините, след което последва изтрезняване. Според мнозина именно това стана причина за пропадане на котировките с 20% спрямо постигнатия на 28 април рекорд.

През 2008 година подобни движение на среброто, последни от срива при цените на зърното и други суровини, както и при петрола, на практика бяха сигнали за големия срив на борсите през есента на 2008 година. Тогава, през октомври се разпадна Lehman Brothers и така се отприщи световната финансова, а по-късно и икономическа криза.



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157