EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Солени глоби по АМ Белград-Ниш

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Солени глоби по АМ Белград-Ниш

mail08:10 | 16.10.2019прегледи 2810 коментарикоментари 0


Потокът туристи, пътуващи през летните отпуски, ще трябва по-стриктно да спазват ограниченията на скоростта на основната автомагистрала в Сърбия, за да избегнат големи глоби, предаде ДПА.
Сръбските власти ще включат камери на 14-те пункта за плащане на пътни такси на автомагистрала Белград-Ниш и ще записват минаването на всяка кола, като със специален софтуер ще изчисляват средната й скорост на всеки участък между пунктовете.
Всеки със средна скорост над ограничението от 130 километра в час в някой от участъците, ще бъде незабавно глобен на следващия пункт за плащане.
Глобите, започващи от 3000 динара /25 евро/, ще бъдат налагани независимо от това в колко участъка е било нарушено ограничението на скоростта.
Цялата магистрала е дълга 230 километра, а участъците между пунктовете са от 6 до 32 километра.
Тази система подобрява съществуващия начин на контрол на скоростта на автомагистралите в Сърбия, който шофьорите могат да излъжат просто като спрат за зареждане с гориво, което намалява тяхната средна скорост.
Автомагистралата Белград-Ниш е ключова за пътуващите към Германия, Франция и Австрия и курортите в Гърция, Турция и Албания, както и за турските гастарбайтери, пътуващи към родината през ваканцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg