EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Смолян представя ферментирани храни в Корея

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Смолян представя ферментирани храни в Корея

mail07:30 | 25.10.2013прегледи 785 коментарикоментари 0


Община Смолян представя мостри от типични за региона ферментирали храни и напитки – различни сирена, вина, ракия и кисело мляко, туршии и традиционна боза -на Международното изложение за ферментирали храни – в корейския град Чонджу.
Южнокорейският град Чонджу е столица на провинция Северна Чиола. Градът е важен туристически център, известен с традиционните корейски ястия, исторически сгради, спортни прояви и иновативни фестивали.
Международното изложение за ферментирали храни – Чонджу има за цел обмен на информация и популяризиране на дестинации за кулинарен туризъм от целия свят. Десетото поред издание на форума продължава до 28 октомври, като в него участвуват Япония, Тайван, Китай, Германия, Румъния, Испания, Полша, Гърция, Уругвай, САЩ, Унгария и др. Представителят от България, Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян ще представи храните ни в Int'l Fermented Town Solidarity Meeting – среща за създаване на мрежа от региони с традиции в консумирането на ферментирали храни.
Дванадесетте избрани региона ще подпишат декларация, с която ще поемат ангажимент за активно сътрудничество за обмен на човешки и материални ресурси, както и обмен и популяризиране на знания, информация и разработване на бизнес стратегии за сътрудничество.

 


Тагове: Смолян, храни
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014