EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Слънце Стара Загора Табак" АД работи за външния пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Слънце Стара Загора Табак" АД работи за външния пазар

mail20:40 | 11.08.2009прегледи 1514 коментарикоментари 0


"Слънце Стара Загора Табак" АД вече работи за износ, съобщи изпълнителният директор инж. Стефан Славов, цитиран от в. Старозагорски новини.
"Преди няколко месеца бях заявил, че ще форсираме пускането на марките "Супер слим" и LS на вътрешния пазар, но предпочетохме да акцентираме на експортната политика, особено за август и септември, оставяйки на втори план появата на тези марки в страната. Този месец имаме договори и изнасяме "Слим" и "Супер слим" за Турция и Черна гора. Водим преговори и с други страни, извън Европейския съюз", коментира Славов.
В рамките на няколко месеца специалистите от старозагорската цигарена фабрика са работили по бленда, който се изнася, заедно със собственика на марката и търговеца, с който е сключена сделката. Резултатът е много добър, както в дизайнерски, така и във вкусов и ценови аспект, което е особено важно във време на криза, смята директорът. Според него българският пазар е доста наситен, въпреки че продажбите на цигари от типа слим и супер слим растат и пазарният дял надхвърля 30%. За "Слънце" приоритет е налагането на тези марки навън, а на вътрешния пазар ще залагат на "Армеец".
Няма промяна в инвестиционната програма, планираните 500 хил. инвестиции са вложени в пускането на линиите за "Супер слим" и "Слим" за завършването на един сектор в подготвителния участък за експорт на рязан тютюн. Закупените машини ще бъдат добавени към технологичната линия, с което се улеснява изпълнението на заявките. Рязаният тютюн се изнася основно за Румъния, но има и други договори, които предстои да бъдат стартирани.
Фабриката произвежда филтърни пръчки само за стандартния размер цигари, а за супер слим и слим се купуват от друга фирма. Затова предстои инвестиция в преустройство на една от линиите, така ще се затвори цикълът и ще се произвеждат на място.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150