EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Служител на Сорос стартира собствен фонд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Служител на Сорос стартира собствен фонд

mail13:34 | 07.08.2015прегледи 1420 коментарикоментари 0


Човекът, който е управлявал парите на Джордж Сорос през последните четири години, може да тръгне по свой път и да създаде собствен хедж фонд.

С два милиарда от парите на шефа си Скот Бесънт ще стартира "Key Square Group", съобщи "Блумбърг", позовавайки се на изявление на фонда на Сорос. С два милиарда долара начален капитал служителят на милиардера ще създаде един от най-големите стартъп фондове без чужди пари.

Сорос има добра причина за щедростта си – 52-годишният Бесънт е заработил за "Сорос Фонд Мениджмънт" 10 млрд. долара печалба, посочва още "Блумбърг".

Бесънт, който е завършил Йейл, бил само на 29 г., когато започнал да работи за Сорос. Той е участвал и при една от най-известните форекс сделки на Сорос през 1992 г., когато той печели един милиард долара само за един ден с къса продажба на повече от 10 млрд. паунда. Една от скорошните най-печеливши сделки на Бесънт стана благодарение на спада на йената през 2014 г., когато финансистът захапва от валутния пазар още един милиард долара само за три месеца, пише "Уолстрийт джърнъл".

Бесънт напуска Сорос за първи път през 2000 г., но се връща през 2011 г., само че като главен инвестиционен директор на семейна фирма без никакви външни инвеститори. /БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg