EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Словения срещу мерките за икономии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Словения срещу мерките за икономии

mail14:15 | 18.04.2012прегледи 395 коментарикоментари 0


Служители на публичния сектор в Словения започнаха обща стачка днес срещу предложените от правителството мерки за икономии, имащи за цел да подпомогнат затруднената икономика на страната, съобщават местните медии. Очаква се около 100 000 души да се включат в стачката, която бе организирана от профсъюзите вследствие на провалили се разговори между тях и правителството.
Училищата са затворени. Планират се демонстрации в повечето по-големи градове на страната.
Правителството на премиера Янез Янша предложи намаляване на заплатите в публичния сектор със 7% като част от усилията да се ограничат разходите в сектора с един милиард евро през тази година. Янша дойде на власт през декември. Неговият предшественик Борут Пахор не успя да въведе мерките за икономии.
Правителството съобщи, че няма да се подаде на натиска, допълва АP. Словенската агенция СТА описа стачката като "една от най-големите в историята на Словения", при която са затворени около 600 училища, дейността на полицията е ограничена до намеса само при спешни случаи и са забавени митническите услуги по границите. Словения, с население от два милиона души, е членка на Европейския съюз от 2004 г. През последните месеци кредитният й рейтинг бе намален от водещи рейтингови агенции заради преразходи в продължение на години.

източник:словенски медии, БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165