EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Словения орязва заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Словения орязва заплати

mail16:30 | 16.05.2013прегледи 503 коментарикоментари 0


Словенското правителство и синдикатите постигнаха споразумение за орязването на заплати с цел да се спестят над 280 милиона евро през следващите две години, предаде ДПА. Спестяванията ще дойдат от съкращаването на трудовите възнаграждения, по-малък принос на правителството за пенсиите, намалени наполовина бонуси за академични звания и по-ниски помощи за болните, каза министърът на вътрешните работи и държавната администрация Грегор Вирант.

Споразумението се очаква да донесе спестявания в размер на 108,6 милиона евро през 2013 г. и на 182,6 милиона евро през 2014 г., каза той. Това беше "максималното, с което можехме да се съгласим и все пак да запазим социалния мир," каза Вирант. Словения е засегната тежко от икономическата криза и полага усилия да ограничи разходите и да избегне необходимостта да поиска спасителни кредити от ЕС.
Миналата седмица правителството прие серия от мерки за орязване на разходите и насърчаване на приходите. Новото споразумение е част от този пакет, който трябваше да получи одобрението на синдикатите, за да влезе в сила.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg