EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Следят снегопочистването в София онлайн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Следят снегопочистването в София онлайн

mail13:20 | 13.12.2010прегледи 564 коментарикоментари 0


Всички снегорини, които ще разбиват леда по столичните булеварди, ще са с GPS-системи до края на годината. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която в понеделник инспектира чистенето на снега в София, съобщи Стандарт Нюз. Около 90 % от машините вече имат специалните устройства. Всички автомобили на почистващите фирми ще бъдат отбелязвани на обща карта в столичния инспекторат, която ще показва в реално време къде точно се чисти и как се движат снегорините.
При 15 камиона в момента се вижда и дали греблата са смъкнати, уточниха от инспектората. Освен улиците, компаниите ще имат ангажимента да чистят спирките и подлезите. При 5 % непочистена площ, не се плаща на фирмата за деня, припомни кметът. В момента има минимални закъснения на градския транспорт, но те са нормални за един работен ден, каза още градоначалникът. От 1 ноември до 31 март се включва и отоплението в градския транспорт.
Парното обаче работи само когато температурата навън е под 3 градуса, уточни Петър Събев, главен координатор в Центъра за градска мобилност. За следващата година общината ще отдели специални средства за корекции и почистване на речни корита, каза още Фандъкова. Парите за почистване на реки са около 1,2 милиона лева. Предстои да се прави и аварийно чистене на реки в Нови Искър, Владая и Банкя.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg