EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Сладкарска фирма инвестира във ФЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сладкарска фирма инвестира във ФЕЦ

mail08:10 | 09.11.2020прегледи 1180 коментарикоментари 0


ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги приключи строителството на най-новия соларен парк в село Поликраище, община Горна Оряховица. Съоръжението принадлежи на фирма Гранд Комерс 2009 и е с пикова мощност 29,9 kWp. Монтирани върху алуминиева конструкция с изцяло южна ориентация за максимално целогодишно електропроизводство, 107-те броя поликристални модула Risen, заемат значителна част от обширния покрив на производствения цех на фирмата. Трифазната централа е снабдена и с висок клас система за наблюдение, контрол и събиране на данни за производителността на ФЕЦ-а. Идеята на нейният собственик е добитата от слънце енергия, ≈ 36,8 MWh на годишна база да бъде използвана за обезпечаване на собствените нужди.

Гранд Комерс 2009 има над 10-годишен опит в сладкарския бранш. За да направи търговската си марка разпознаваема сред разнообразието от продукти в тази гама, фирмата предлага голямо разнообразие от трайни сладкарски изделия и фини печива, залагайки на естествените съставки.

„Секторът на възобновяемите енергийни източници, особено ФЕЦ е сред най-атрактивните за инвестиции, тъй като в сравнително краткосрочен план, те се изплащат“, категоричен е Цветомир Игнатов собственик и управител на Гранд Комерс 2009. „Единственото условие е да избереш правилния партньор сред множеството, на когото да повериш изграждането на ФЕЦ-а. Забележете, не казвам най-евтиният, а правилният. Този, който би го построил така, сякаш го строи за себе си“, допълва той.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg