EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слабото потребление спира възстановяването на Словения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слабото потребление спира възстановяването на Словения

mail13:40 | 05.08.2010прегледи 657 коментарикоментари 0


Агенцията за кредитен рейтинг Дън енд Брадстрийт (D&B) предупреди, че "голямото намаление на потреблението", планирано в Словения, би могло да застраши изгледите на страната да постигне икономическо оздравяване, предаде словенската агенция СТА.
В доклада си за август Дън енд Брадстрийт посочва, че след като е анализирала планираните в Словения реформи, включително плана за намаляване на бюджетния дефицит до 3 процента от брутния вътрешен продукт, е стигнала до заключението, че Словения има възможност за по-бавно и постепенно намаляване на потреблението.
Словения има сравнително ниско равнище на държавния дълг в сравнение с други държави - само 35,9 процента от брутния вътрешен продукт, което дава възможност на правителството в Любляна да прилага мерките за финансови икономии през по-продължителен период от време, се казва в доклада на агенцията.
Планираното намаляване на потреблението би могло "да предизвика икономически проблеми", предупреждава Дън енд Брадстрийт и добавя, че това би могло да застраши "шансовете на Словения за инвестиции и търговия" и да повиши "риска от социална нестабилност", като се има предвид, че синдикатите остро се противопоставят на реформите.
Само преди ден сръбският министър на икономиката и регионалното развитие Младжан Динкич заяви, че и на Сърбия не са й необходими икономии, а потребление. Динкич допълни, че ако страната продължи със затягането на коланите, хората биха харчили още по-малко и ще бъдат изгубени много работни места, което би задействало "социална бомба", съобщи Танюг.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg