EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Синопек и Тотал Енержи ще произвеждат устойчиво авиогориво

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Синопек и Тотал Енержи ще произвеждат устойчиво авиогориво

mail13:40 | 05.04.2024прегледи 663 коментарикоментари 0


Китайската държавна компания "Синопек" (Sinopec Group) обяви, че се е договорила с френската "ТоталЕнержи" (TotalEnergies) да създадат съвместно предприятие за производство на устойчиво авиационно гориво, предаде ДПА.

Производството на устойчиво авиационно гориво от отработени масла ще се извършва в една от рафинериите на "Синопек" в Китай, се посочва още в изявлението.

Партньорството има за цел постигане на годишен производствен капацитет от 230 000 тона устойчиво авиационно гориво, като новата производствена линия ще бъде изградена в сътрудничество между двете компании.

Споразумението за сътрудничество в областта на реактивното гориво беше подписано в Пекин от председателя на "Синопек" Ма Юншъни и Патрик Пуяне, председател и главен изпълнителен директор на "ТоталЕнержи".

Пуяне отбеляза, че проектът има централно място в стратегията за трансформация на френския гигант, насочена към подкрепа на усилията за намаляване на въглеродния отпечатък на авиационния сектор.

Компанията си е поставила амбициозна цел да произвежда 1,5 милиона тона устойчиво авиационно гориво годишно до 2030 г.

През май 2022 г. първото в Китай съоръжение за производство на биореактивно гориво в индустриален мащаб започна тестово производство в рафинерията "Чжънхай" (Zhenhai Refining & Chemicals) край град Нинбо.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054