EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Символичен ДДС за он лайн медиите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Символичен ДДС за он лайн медиите

mail12:00 | 23.01.2014прегледи 845 коментарикоментари 0


Френското правителство обяви, че скоро ще намали данък добавена стойност (ДДС) за онлайн медиите до 2,1% спрямо сегашните 20%, с риск да си навлече санкции от Брюксел, предаде Франс прес.
Досега във Франция хартиените издания ползваха намаления ДДС от 2,1%, докато онлайн пресата беше облагана с нормалния ДДС, 19,6%, който стана 20% от 1 януари 2014 година. Решението, обявено без да се чака зелена светлина от ЕК, ще премахне това различно третиране "в името на неутралността на носителите на информация". Париж вече взе такова решение за електронните книги и рискува санкции от ЕК.
От 1 януари 2012 година във Франция се прилага намален ДДС от 7%, сведен до 5,5% в момента, за електронните книги и книгите от хартия. Примерът й бе последван от Люксембург, а Германия подкрепя френската позиция. Европейската комисия, която е на мнение, че Франция и Люксембург нарушават регламента на ЕС за ДДС, започна през юли 2012 година процедура за нарушения срещу двете страни. Очаква се законът за намаления ДДС за онлайн медиите да бъде внесен в парламента в близките 15 дни, съобщи информиран източник.
Едновременно с това Франция ще продължи преговорите с европейските си партньори и комисията с искане да бъде ревизирана директивата за ДДС, по-специално в случай с намаления данък за електронните книги и медийните услуги в интернет, посочи източник от френското правителство

 

 


Тагове: он лайн, ДДС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg