EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силни протести срещу законопроект за горите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силни протести срещу законопроект за горите

mail15:30 | 22.11.2010прегледи 1085 коментарикоментари 0


Мероприятието на Коалицията „За да остане природа в България” на 21 ноември 2010 г. в София и Бургас изрази отново известните опасения на природозащитниците за запазването на българската гора, отбелязват от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. На 19 ноември Коалицията се обърна с „Писмо до всички парламентарни групи относно усъвършенстване на проектозакона за горите”. Писмото е публикувано на сайта на организацията, както и предложения за изменения на текстове в проектозакона за горите.
Диалогът с природозащитните организации продължи по време на целия процес на подготовка на новия закон. На срещата на 7 октомври 2010 г. при публичното представяне на законопроекта, след като бе внесен в Министерския съвет, Коалицията настоя за промени по проблемни параграфи. Тогава неправителствените организации потвърдиха, че подкрепят новия закон като цяло, защото смятат, че е необходим и отговарящ на съвременните тенденции. Те поискаха да отпаднат определени текстове, а други – да бъдат прецизирани. Предложението бе прието от Министър Мирослав Найденов. Работната група с участие на представители на Коалицията бе сформирана и започна работа дни по-късно.
Законопроектът бе разгледан на първо четене от 41-ото Народно събрание на 16 ноември. Комисията по земеделие и гори на Парламента продължава да работи по предложенията за прецизиране на текстове от законопроекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg