EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сертификат за инвестиция на фирма "Комстил"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сертификат за инвестиция на фирма "Комстил"

mail14:02 | 31.10.2023прегледи 416 коментарикоментари 0


Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас "Б" за инвестиция в автоматизирана складова база за 1,580 милиона лева на дружеството "Комстил" ЕООД. На церемонията в Министерството на иновациите и растежа присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Мила Ненова, а сертификата получи управителят на фирмата Стоян Стоянов, съобщи на Министерството на иновациите и растежа (МИР). 

Инвестиционният проект на компанията има за цел да предостави складови площи, услуги по пакетиране и етикетиране на съхраняваните товари. В периода на осъществяването му и като резултат от него се предвижда разкриване на 6 нови работни места.

Дружеството "Комстил" ЕООД е регистрирано с предмет на дейност производство, разпространение, внос и износ на алуминиева и PVC дограма, щори, окачени фасади и др. 

Това е вторият сертификат за инвестиция, който министър Стойчева и изпълнителният директор на БАИ Мила Ненова връчиха през миналата седмица. Сертификат клас "А" получи в четвъртък на българското подразделение на японската корпорация "Нидек" - "Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България" ЕООД, за инвестиция в научна и развойна дейност за 4,828 милиона лева. 

От юни досега са сертифицирани 12 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg