EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Септември-масови ремонти по пътищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Септември-масови ремонти по пътищата

mail17:00 | 25.08.2010прегледи 1618 коментарикоментари 0


През септември ще правим първа копка всеки втори ден за ремонт на пътища от втори и трети клас в цялата страна. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев в град Бяла, където днес се състоя официалната церемония на дейностите по изграждане на кръговото кръстовище на обект: „Рехабилитация на път І-5 Русе-Бяла-Велико Търново от км 50+573 до км 52+764 и кръгово кръстовище при км 51+930”.
Министър Плевнелиев съобщи, че през лятната отпуска е имало две съвещания на Министерския съвет, на които е очертана програмата за изграждане на инфраструктурата в Северна България, с която да се балансира строежа на трите магистрали в Южна България. Това се отнася до пътищата край река Дунав, тези от Русе за Силистра и Шумен, Рижкия проход и други. През тази година ще осигурим 500 хиляди, а през следващата още 350 хиляди лева по Оперативна програма „Регионално развитие”. Освен това ще се ползва и заем от Световната банка за ремонт на пътищата в България, каза още Плевнелиев, цитиран от електронното издание Rusenews.eu.
Обектът ще бъде завършен за три месеца, а в него ще бъдат вложени три и половина милиона лева, припомня изданието. През това време ще се запълнят фугите по моста, ремонтиран от италианската фирма, както и други пропуски, направени от нея. Все още се търсят в архива анексите свързани с основния договор, направени пред две години, за да се разбере колко още трябва да се плати на изпълнителя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg