EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сенатът оправда Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сенатът оправда Тръмп

mail07:30 | 06.02.2020прегледи 1205 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше оправдан в процеса по импийчмънт, което сложи край на опитите на Конгреса да го свали от власт, съобщи Би Би Си, цитиран от 24 часа он лайн.

Сенатът, контролиран от републиканците, гласува за оправдаване с 52 на 48 гласа по обвинението за злоупотреба с власт и с 53 на 47 гласа за възпрепястване работата на Конгреса.

Демократите обвиниха Тръмп през декември, че е натискал Украйна да уличи потенциалния му съперник за Белия дом Джо Байдън. През ноември Доналд Тръмп ще стане първият президент, минал през процедура на импийчмънт, който ще се яви на избори за нов мандат.

В исторически вот в сряда Сенатът реши да не сваля Тръмп от поста му заради действията му с Украйна. Ако беше осъден по някое от обвиненията, 45-ият президент на САЩ трябваше да сдаде управлението на вицето си Майк Пенс.

Кампанията по преизбирането на Тръмп пусна изявление след решението на Сената: „Президентът Тръмп беше напълно оправдан и е време да се върне на работа за американския народ. Демократите, които нищо не правят, знаят, че не могат да го победят, затова трябваше да организират импийчмънт”.

Изявлението допълва, че този процес е бил „най-погрешната сметка в американската политическа история”. Самият Тръмп туитна, че ще коментира въпроса в четвъртък.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg