EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сем. Кадафи без резервни планове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сем. Кадафи без резервни планове

mail17:00 | 25.02.2011прегледи 780 коментарикоментари 0


Сейф ал Ислам, един от синовете на Муамар Кадафи, увери днес в интервю за турска телевизия, че неговото семейство ще остане в Либия на всяка цена, предаде Франс прес.
В интервюто за телевизия Си Ен Ен Тюрк Сейф ал Ислам увери също така, че семейство Кадафи няма да позволи на шепа терористи да контролират част от страната.
Запитан от турски журналист за евентуален резервен план за бягство на семейството му в случай на победа на хората, разбунтували се срещу Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам заяви:
"Нашият основен план е да живеем в Либия и да умрем тук. Нашият резервен план е да живеем в Либия и да умрем тук".
Синът на либийския лидер призна, че Триполи е загубил контрола върху източната част на страната, но увери, че либийските власти скоро ще си го върнат.
"В тази зона има над 2 милиона жители. Терористите са 200, най-много 300. Народът ни призовава. Ние не можем да позволим една шепа терористи да контролират една част от Либия и нейното население", каза Сейф ал Ислам.
Лидерът на Кадафи заяви, че градовете Байда и Дерна са в ръце на терористи, които са установили "две ислямски емирства", докато Бенгази бил в плен на "пълен хаос".
В интервюто Сейф ал Ислам уточни, че в Западна Либия два града пораждат проблем - Мисурата, на 150 километра източно от Триполи, и Зауия, на 60 километра западно от Триполи.
"Бунтовниците, които са малобройни в тези градове са откраднали танкове, принадлежащи на армията, те имат оръжия, картечници и муниции", обясни Сейф ал Ислам и потвърди, че тези хора са се опитали днес да превземат летището в Мисурата, но са били отблъснати.
"Югът и Центърът са под наш контрол. Няма проблеми и всичко е наред. Триполи и околностите му са спокойни, може да се разхождате там", увери Сейф ал Ислам.
Запитан дали режимът на Муамар Кадафи използва наемници от африкански държави, Сейф ал Ислам опроверга тези информации.
"Чухме за това по Ал Джазира. Всички тези лъжи идват от този канал", подчерта синът на Кадафи.
В интервюто Сейф ал Ислам каза, че убити в бунтовете са 242 души. Това е с 60 души от по-малко от по-рано изнесените официални либийски данни.
Сейф ал Ислам увери, че авиацията не нанася удари по населението, но че е бомбардирала три оръжейни склада, за да не се озоват оръжията в тях в ръцете на бунтовниците.
Той подчерта, че мирни протести и мирни политически искания не са проблем и са приемливи в Либия, където само действията на въоръжени групи са незаконни.
Сейф ал Ислам отхвърли също така твърденията, че има план за разрушаването на петролната ифраструктура на страната в случай на разрастване на бунта.
"Ние никога няма да унищожим петрола. Той принадлежи на народа", заключи Сейф ал Ислам.

 

 


Тагове: бунт, петрол, данни
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg