EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Селата в Община Тунджа се "подмладяват"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Селата в Община Тунджа се "подмладяват"

mail13:03 | 14.07.2022прегледи 896 коментарикоментари 0


През последните две години населението в 44-те села на община Тунджа е нараснало с над пет хиляди жители. Живот на село са избрали предимно млади семейства с деца, като най-предпочитани са селата в периметър 15-20 км около областния град Ямбол, съобщи кметът на общината Георги Георгиев, цитиран от БТА.

Заради „подмладяването“ на селата, от общинския бюджет са предвидени над един млн. лева за изграждане на инфраструктура: повече от 600 хил. лева - за допълнителен корпус на детската градина в с. Роза, и над 400 хил. - за нови детски и спортни площадки в 20 села. Междувременно се извършва и обследване на съществуващите съоръжения за игра, като старите и опасните ще бъдат премахнати.

„Такова масирано изграждане на детски площадки и съоръжения за спорт на открито не сме правили никога. Идеята е през тази и следващата година във всяко населено място да бъдат изградени, защото навсякъде има деца – живеещи или гостуващи през летните месеци“, коментира кметът Георгиев.

Той припомни, че наскоро бяха подновени кътовете за игра в дворовете на 18 детски градини в тунджанските села. За целта бяха осигурени 88 хил. лева за нови люлки, катерушки, пясъчници и беседки по проекта с европейско финансиране "Пъстра палитра - иновации за приобщаване".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg