EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свободното движение и правата в ЕС вълнуват българите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свободното движение и правата в ЕС вълнуват българите

mail12:45 | 21.09.2010прегледи 1443 коментарикоментари 0


Целта на съществуването на мрежа от Европейски клубове е да може всеки гражданин да може да влезе там и да се осведоми по абсолютно всеки въпрос за Европейския съюз, който го интересува като европейски гражданин. Това каза в предаването „Добро утро, България” на радио „Фокус” ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова. Особено актуални са въпросите за правото на свободно движение на територията на Европейския съюз, правото на осведомяване, правата на гражданите като работници в държавите в ЕС, възможността да се учи в държавите-членки. Всяко едно право за европейските граждани може да бъде разяснено веднага и на място в тези информационни центрове. Зинаида Златанова каза, че интересът към тези клубове е голям, въпреки че страната ни вече трета година е член на ЕС.
Представителството на ЕК в България предвижда редица инициативи до края на годината, обясни Зинаида Златанова. Предстоят съвместни инициативи с Министерството на труда и социалната политика - по приоритетната линия за това, че 2010 е годината на борбата с бедността и социалното изключване. Има важни водещи инициативи по новата икономическа стратегия „Европа 2020” в областта на изследванията и иновациите. Предстоят и важни събития, които ще бъдат дискутирани, включително и с помощта на медиите, в областта на финансовото и икономическото управление в Европа, във връзка с това да се предотвратят кризи като настоящата. Предстои и много важен пакет за разширяването на ЕС, който ще излезе традиционно през ноември, каза още ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова.
Най-новият Европейски клуб бе открит преди седмица в Кюстендил в Четвърто Основно училище "Иван Вазов" в ромския квартал "Изток".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg