EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свищов: 600 хил. лв. инвестиция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свищов: 600 хил. лв. инвестиция

mail14:08 | 04.08.2022прегледи 964 коментарикоментари 0


Съвместна инвестиция за близо 600 хиляди лева ще реализират Община Свищов и „ВиК Йовковци“, съобщиха от крайдунавската община.

Целта е да бъде изграден водопровод с дължина 2,4 км в свищовското село Българско Сливово, 350 хиляди лева от средствата се предоставят от актуализацията на държавния бюджет към общините.

От няколко години проблемът с водоснабдяването в част от населените места в община Свищов се задълбочава все по-сериозно и оказва негативно влияние върху живота на жителите. Най-критично е положението в с. Совата и с. Българско Сливово, каза кметът на Свищов д-р Генчо Генчев.

На среща с областния управител Людмила Илиева и управителя на ВиК „Йовковци“ – Велико Търново Димитър Владов е направен анализ на състоянието на водоснабдяването. Разгледан е технически инвестиционен проект на участъка, минаващ и през с. Българско Сливово, с приблизителна дължина 2,4 км. и количествено стойностна сметка в размер на 586 хил. лв. Постигната е договореност за започването на аварийни ремонтни дейности в критичния участък, тъй като анализите на ВиК дружеството показват, че 80% от загубите на вода са от този участък.

Дейностите по подмяната на водопровода се очаква да стартират на 10 август. През тази седмица се прави организация от страна на дружеството за осигуряване на необходимите материали и доставка, очаква се до края на месеца ремонтът да приключи и близо 1000 жители на селото да получат нормално водоподаване.

/БТА/


Тагове: Свищов, ВиК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg