EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световният пазар на ел. осветителни тела e $105,3 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световният пазар на ел. осветителни тела e $105,3 млрд.

mail16:45 | 15.08.2023прегледи 689 коментарикоментари 0


Световният пазар на електрически осветителни тела достигна 105,3 млрд. щатски долара през 2022 г., като до 2032 г. ще нарасне до 217,4 млрд. щатски долара при среден годишен темп на растеж от 7,6 на сто от 2023 до 2032 г., сочи нов доклад на "Алайд маркет рисърч" (Allied Market Research), цитиран от портала за осветление lighting-bulgaria.com.

Енергийноефективните осветителни решения

Очаква се пазарът значително да се разрасне в резултат на повишеното търсене на енергийноефективни осветителни решения. Освен това скокът в търсенето на интелигентни осветителни решения и ръстът в строителството на жилищни и търговски сгради в световен мащаб също допринасят за растежа на пазара.

Положителен ефект ще окаже и технологичният напредък, който ще предложи огромни възможности за развитие на пазара през следващите десет години. От друга страна, правителствените разпоредби в сферата на енергийната ефективност може да ограничат растежа на пазара в прогнозния период.

Общото осветление е сегментът с най-голям пазарен дял през 2022 г., генериращ почти половината от приходите от електрически осветителни тела. Той ще запази лидерската си позиция през следващото десетилетие благодарение на енергийната ефективност, дългия експлоатационен живот и многофункционалността на решенията. Освен това сегментът на автомобилните решения ще постигне най-голям годишен темп на растеж от 8,73 на сто заради нарастващата популярност на електромобилите.

Жилищният сегмент запазва водещата си роля за растежа на пазара

Офлайн каналът за продажби е основен през 2022 г. и генерира близо две пети от световните приходи от продажбата на електрически осветителни тела. Очаква се тази тенденция да се запази. Все пак, онлайн каналът се очаква да отчете най-голям среден годишен ръст от 8,76 на сто от 2023 до 2032 г. заради разрастването на електронната търговия.

По отношение на приложението с най-голям пазарен дял през 2022 г. е жилищният сегмент, отговорен за повече от половината от приходите от електрически осветителни тела в глобален мащаб. Предвижда се той да запази водещата си позиция заради по-големия фокус върху енергоефективните и усъвършенствани осветителни решения. Възможност за развитие ще предложи и комбинирането на енергийноефективно осветление с модерни системи за управление на енергопотреблението, намаляващо разхода на енергия в режим на изчакване, и екологични производствени методи.

Търговският сегмент обаче ще нараства най-бързо през прогнозния период - средно с 9,14 на сто на година.

Разбивката по региони показва, че Азиатско-тихоокеанският регион е с най-голям пазарен дял през 2022 г. - около една трета. Регионът се очаква да бележи най-бърз темп на растеж – средно по 8,69 на сто на година, в резултат на урбанизацията в страни като Индия, Китай и Япония.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158