EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световната икономика ще се активизира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световната икономика ще се активизира

mail13:35 | 16.04.2019прегледи 671 коментарикоментари 0


Глобалната икономика вероятно ще активизира растежа си по-късно тази година с подкрепата на централните банки по света и благоприятното развитие на американско-китайските търговски преговори. Това прогнозират финансовите министри и централните банкери на Г-20, събрали се във Вашингтон за пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, предаде Асошиейтед прес.
    Според тях глобалната икономика е загубила инерция тази година, но те очакват тя да поеме нагоре през втората половина на годината в условията на благоприятна парична политика, следвана от централните банкери.
    При все това противопоставянето между САЩ и Китай заплашва да помрачи икономическата прогноза.
    Не бива да пренебрегваме вероятността от ескалация на напрежението в търговските отношения, посочи японският финансов министър Таро Асо, чиято страна председателства Г-20.
    МВФ понижи прогнозите си за глобалния растеж от 3,6 на сто за миналата година на 3,3 на сто през 2019 година. Това е най-бавният темп от рецесията през 2009 година. Фондът обаче очаква растежът да се активизира до 3,6 на сто през 2020 година.
    Централният банкер на Япония Харухико Курода коментира, че според Г-20 ревизираните прогнози на МВФ са силно вероятни, но допълни, че всички страни трябва да направят необходимото за ускоряване на темпа на растеж.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg