EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сбъдна се голямата мечта на учениците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сбъдна се голямата мечта на учениците

mail14:00 | 13.02.2012прегледи 457 коментарикоментари 0


Сбъдва се най-смелата ученическа мечта - ще може да се преминава в по-горен клас и с двойка при добър общ успех (поне 4,00) и задължение изпитът да се вземе в рамките на новата учебна година. Тази възможност се дава в проекта за закон за училищното и предучилищното образование, който ще бъде представен днес в образователното министерство.
Засега либерализацията е за пети и шести клас, но и по-малките не са ощетени - за тях повтарянето се забранява, а за да не се травмират. До 3-и клас изобщо няма да се пишат цифрови оценки.
В 7-и клас обаче няма как условното преминаване да се приложи, тъй като следва гимназиален курс, но до последно експертите обсъждали дали да не разпрострат революционната промяна и за гимназията.
Спорна била и темата от каква възраст да е задължителна забавачката. Надделяло мнението да е от 4, а не от 5 г., както сега. За да се тушира напрежението с недостиг на места в яслите, детските градини ще са задължени да приемат и 2-годишни хлапета, ако имат обаче свободни места. Формите на обучение ще са редовна, задочна, вечерна, индивидуална, комбинирана и дистанционна - с учене по интернет. Външно оценяване ще има след 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас.

Източник: Plovdiv24.bg
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg