EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ консултира АПИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ консултира АПИ

mail13:15 | 30.10.2012прегледи 390 коментарикоментари 0


Председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров и Питър Харолд, регионален директор на Световната банка за Централна Европа и Балтийските държави, подписаха днес Споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Международна банка за възстановяване и развитие. На събитието присъстваха Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейски съюз, Лазаринка Стоичкова, член на УС на АПИ.
„В Споразумението е предвиден механизъм, позволяващ на българското правителство за използва средства от европейските фондове за покриване на разходите за аналитични и консултантски услуги, предоставяни от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Световна банка“, каза министър Томислав Дончев.
„Без съмнение новостроящата се пътна инфраструктура подобрява качеството на живот на всеки българин, но тя трябва да се поддържа и управлява устойчиво. Отличното партньорство между Световната банка и бенефициента в лицето на управленския екип на АПИ ще бъде свързано и с управлението на пътищата и повишаване на пътната безопасност“, заяви министър Лиляна Павлова.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161