EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Какво няма да работи?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Какво няма да работи?

mail11:15 | 01.10.2013прегледи 802 коментарикоментари 0


Ожесточената битка по бюджетни въпроси в Конгреса на САЩ блокира дейността на американското правителство, оставяйки без заплати хиляди федерални служители и спирайки предоставянето на услуги в цялата страна, отбелязва Асошиейтед прес.
Служителите, чиято дейност се оценява, че не е от основно значение, ще трябва да си останат у дома, информира Франс прес. Последиците - очаквани или наблюдавани при предишен подобен блокаж 1995/96 година - са:

- Отбраната: половината от 800 000-те цивилни служители на Пентагона, който е най-големият държавен работодател, ще бъдат изпратени в неплатен отпуск. Военните операции обаче ще продължат нормално, макар че войниците могат да получат заплатите си със закъснение.
- Паркове и музеи: всичките 368 национални парка и музея ще трябва да затворят врати, включително и големите музеи за изкуство и история, както и зоологическата градина във
Вашингтон.
- Околна среда: 95 на сто от близо 16 000 служители на Агенцията за околна среда, натоварени с грижите за спазване на регламентите за околната среда и замърсяването, ще бъдат пратени в неплатен отпуск.
- Визи и паспорти: по време на предишната бюджетна криза, която продължи общо четири седмици през 1995/1996 година, бе прекратена обработката на над 500 000 искания за визи и 200 000 молби за паспорти.
- Изследвания: националните здравни институти, центровете за медицински изследвания ще спрат да приемат нови пациенти за експериментални лечения.
- Администрация: повечето федерални служби ще трябва да намалят персонала си с над 80 на сто, а това ще доведе до закъснения в издаването на разрешителни за пускането на пазара на лекарства, за държавни заеми за малки и средни предприятия и други.

- ИЗКЛЮЧЕНИЯ: правосъдието, националната сигурност и службите, които се определят като важни за сигурността и защитата на страната, ще бъдат пощадени.

- ИКОНОМИЧЕСКО ВЪЗДЕЙСТВИЕ: блокиране на дейността на правителството за две седмици ще свие икономическия растеж на САЩ през четвъртото тримесечие с 0,3 пункта, според икономисти от Макроадвайзърс (Macroadvisers), но това забавяне вероятно ще бъде наваксано през първото тримесечие на 2014 година, допълва АФП.

 

 

 


Тагове: Пентагон, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg