EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ се намесва в дълговата криза на Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ се намесва в дълговата криза на Европа

mail10:40 | 01.12.2010прегледи 1599 коментарикоментари 0


Финансовото министерство на САЩ изпраща заместник-министъра по международните въпроси г-жа Лаел Брейнард в Европа, където тя ще се срещне с официални представители в Мадрид, Берлин и Париж, за да обсъди развитието с дълговата криза в Европа, предаде Франс прес.
Тъй като планът за оказване на подкрепа на Ирландия не успя да разсее опасенията на инвеститорите за платежоспособността на други държави, от тази сутрин Брeйнард
започва тридневна обиколка в Европа. Днес тя ще има срещи в Мадрид, утре ще бъде в Берлин, а в петък - в Париж. Говорителка на финансовото министерство на САЩ обаче не посочи с кого конкретно ще се среща заместник-министърът.
Вместо да успокои инвеститорите обявяването на плана за международно помощ за Ирландия в неделя вечерта засили опасенията им и техните мрачни очаквания, че кризата ще се разпространи в Европа, а това доведе до нов рязък спад на еврото
и до силно напрежение, тласнало нагоре лихвите по държавните облигации на страните с разклатени позиции, отбелязва АФП.
Според правителствен източник от Вашингтон европейците са информирали в събота и неделя американските власти за развитието на обстановката около Ирландия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg