EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ размразиха военна помощ за Египет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ размразиха военна помощ за Египет

mail15:34 | 27.07.2018прегледи 1014 коментарикоментари 0


Администрацията на Тръмп реши да размрази военна помощ за Египет в размер на 195 милиона долара, която бе задържана заради безпокойства за състоянието на човешките права в Египет, съобщи пожелал анонимност представител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс.
Средствата са предвидени за закупуване на произведено в САЩ военно оборудване.
Със сегашното решение се признават "стъпки, които е предприел Египет през последната година в отговор на конкретни безпокойства на САЩ" и в дух на укрепване на партньорството с Египет, каза източникът.
Един от поводите за безпокойството на Вашингтон беше нов закон за регулиране дейността на неправителствените организации, който бе сметнат за средство за смълчаване на инакомислещи.
Служителят на Държавния департамент не уточни какви мерки е взел Египет да успокои безпокойствата на САЩ за човешките права, но посочи, че причината за деблокиране на помощта е отчасти да се запази двустранното сътрудничество в областта на сигурността.
В последния си доклад за състоянието на човешките права в света, който бе публикуван през април, Държавният департамент изрежда редица нарушения на правата на човека в Египет като изтезания, ограничения над свободата на словото, правителствен контрол над неправителствените организации и използването на военни съдилища за съдене на цивилни./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg