EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Петролният резерв намалява бързо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Петролният резерв намалява бързо

mail15:30 | 21.06.2022прегледи 874 коментарикоментари 0


Съединените щати изразходват стратегическия си петролен резерв по-бързо, отколкото изглежда, в опит да овладеят цените на световните енергийни пазари, пише Блумбърг.  

Миналата година Вашингтон е освободил около 115 милиона барела от петролните си резерви, като от средата на май на пазара ежедневно биват пускани рекордните 1 милион барела. Това означава, че САЩ продават повече петрол, отколкото произвеждат повечето средноголеми страни от ОПЕК като Алжир и Ангола.

Ако администрацията на Белия дом продължи да поддържа сегашния темп на продажби до края на октомври, резервът ще се свие до 40-годишно дъно от 358 милиона барела. В края на октомври е планирано спиране на освобождаването на петрол от резервите. 

При сегашните условия обаче Вашингтон едва ли ще успее да спре продажбите по план, тъй като това ще доведе до повишаване на цените на горивата, отбелязва Блумбърг.

Преди година американският петролен резерв, разположен в четири пещери в Тексас и Луизиана, съдържаше 621 милиона барела, припомня агенцията.

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви на 31 март, че страната освобождава по 1 милион барела петрол на ден от своя стратегически национален резерв в рамките на шест месеца. Същевременно американското енергийно министерство ще използва приходите от продажбата за купуването на нови количества и попълването на петролния резерв през следващите години. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg