EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ модернизират гръцките F16?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ модернизират гръцките F16?

mail13:35 | 19.10.2017прегледи 9789 коментарикоментари 0


САЩ имат намерение да подпишат договор с Гърция за модернизацията на нейните изтребители бомбардировачи F16 за около 2,4 милиарда долара. Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на съвместна пресконференция след срещата между него и гръцкия премиер Алексис Ципрас.

САЩ призовават Гърция да продължи икономическите реформи и подкрепят облекчаването на нейното дългово бреме "по отговорен начин", заяви американският президент Доналд Тръмп на съвместна пресконференция в Розовата градина на Белия дом с гостуващия гръцки премиер Алексис Ципрас, предаде ТАСС.

Тръмп даде висока оценка на приноса на Гърция за гарантиране на енергийната сигурност на Европа с подкрепата си за такива проекти, като Трансадриатическия тръбопровод и изграждането на обекти за втечнен природен газ. Това "позволява да се диверсифицират източниците за доставка на енергоносители в Европа, включително и на втечнен природен газ от САЩ, който потенциално ще се експортира", каза американският президент.

Той похвали Гърция, че продължава да влага значителни средства за отбрана в рамките на НАТО и добави, че неговата администрация е информирала Конгреса за потенциалната сделка за модернизация на изтребителите F16 на гръцките ВВС. Размерът на сделката може да достигне 2,4 млрд. долара. Ройтерс уточнява, че Държавният департамент в понеделник е одобрил постигането на такава сделка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg