EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ иска от Русия да се пребори с корупцията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ иска от Русия да се пребори с корупцията

mail12:47 | 06.07.2009прегледи 458 коментарикоментари 0


dollar_case11Американските бизнесмени се надяват да използват предстоящата бизнес среща на върха Русия - САЩ, насрочена за утре, 7 юли, за да окажат натиск върху Москва да активизира усилията си в борбата с корупцията и да подобри условията за работа в страната на западните компании, предаде Ройтерс.
Източници от американските делови среди обаче посочват, че надеждите за някакво подобрение след бизнес срещата на високо равнище, която ще тече по същото време, когато ще разговарят и президентите на двете страни, са слаби. "По всичко изглежда, че
Кремъл сякаш не иска да води никакви преговори по този въпрос", отбелязва един от тези неназовани източници, цитирани от Ройтерс.
САЩ са едва на 10-о място в класацията на инвеститорите в руската икономика, а търговският баланс между двете страни е сравним с баланса между Русия и Полша - едва 26 млрд. долара през 2008 година.
Според американски бизнесмени всеобхватната корупция, слабото прилагане на законите и горчивият опит, натрупан в Русия от някои чуждестранни компании, ограничават в крайна сметка желанието да се прехвърля бизнес в тази страна.
"Стабилността и святостта на споразуменията са условията, които са ни необходими за работа в Русия, а засега те са недостатъчни", отбелязва представител на голяма американска компания, цитиран от Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg