EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Борисов формира ключова енергийна роля на България в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Борисов формира ключова енергийна роля на България в ЕС

mail12:33 | 04.12.2009прегледи 793 коментарикоментари 0


Виждаме и оценяваме усилията на правителството България да играе важна роля в енергийната политика на Европа. Действията, които предприемате ще ви позволят да бъдете енергийно независими. Това заяви пред министър-председателя Бойко Борисов специалният пратеник на правителството на САЩ по въпросите на енергетиката за Евразия Ричард Морнингстар, съобщава правителствената информационна служа. На срещата двамата обсъдиха проектите „Южен поток” и „Набуко” - алтернативно трасе за доставката на природен газ, което ще свърже централноевропейските пазари със страните-производителки от Черноморско-Каспийския регион и Централна Азия.
Специалният пратеник поздрави правителството за действията в енергийния сектор и мерките, които се предприемат. „Подхождате по правилния начин. Виждаме и оценяваме усилията ви. Вие г-н премиер, имате силен характер, воля и можете лично да допринесете България да има лидерско място в енергийната политика на региона”, каза Морнингстар. Високопоставеният американски дипломат оцени усилията, които екипът на премиера Бойко Борисов предприема за справяне с корупцията.
Министър-председателят Бойко Борисов благодари за подкрепата и подчерта, че предишното правителство, за съжаление, е сключило договори, които не са финансово обезпечени. По този начин или се затруднява реализирането на проектите, или трябва да плащаме огромни неустойки, подчерта премиерът.
Двамата обсъдиха и сътрудничеството между България и САЩ, както и въпроса за отпадане на визите при пътуване на български граждани в САЩ. Много съм доволен от срещата, която имах във Вашингтон с външния министър Румяна Желева преди дни, подчерта пред премиера специалният пратеник Ричард Морнингстар. По-късно днес той ще разговаря и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
На срещата при премиера Бойко Борисов участва и Сюзън Сатън, шарже д’афер на САЩ у нас.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg