EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: 25% мито за някои китайски стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: 25% мито за някои китайски стоки

mail11:35 | 31.05.2018прегледи 1623 коментарикоментари 0


Белият дом обяви, че през следващия месец ще представи окончателен списък с китайски стоки за 50 млрд. долара, които ще бъдат обект на високи митнически тарифи от 25%, съобщава агенция MarketWatch.

Списъкът ще бъде публикуван до 15-и юни, а самите мита ще бъдат наложени "скоро след това", се посочва в изявлението на Белия дом.

Освен това Белият дом заяви, че ще обяви конкретни инвестиционни ограничения и контрол върху американския износ за различни китайски субекти. Този ход е част от проучване относно китайските нарушения на американската интелектуална собственост. Администрацията на САЩ ще публикува до 30-ти юни предложените правила за инвестициите, отнасящи се до китайски субекти.

Съобщението идва в момент, когато Вашингтон и Пекин са в разгара на търговски дискусии, чрез които и двете страни се надяват да предотвратят търговска война. През миналата седмица президентът Доналд Тръмп предположи, че търговската сделка с Китай се нуждае от "различна структура" въпреки течащите от няколко седмици преговори.


Тагове: САЩ, мито
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg