EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ & Бразилия приемат бежанци?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ & Бразилия приемат бежанци?

mail11:34 | 09.09.2015прегледи 1685 коментарикоментари 0


Администрацията на американския президент Барак Обама разглежда няколко подхода в отговор на глобалната бежанска криза, в това число и във връзка с разселване на бежанците, заяви говорителят на Белия дом Питър Бугор, цитиран от Ройтерс.
"Ние сме също така в постоянен контакт със страни от Близкия изток и Европа, които бяха сериозно засегнати от увеличения бежански поток", добави говорителят.
Докато Европа се опитва да се справи с бежанската криза от сирийската война, някои бежанци и критици на имиграцията упрекнаха американските власти за бавната им реакция на случващото се.
Същевременно стотици американци предложиха да приемат сирийски бежанци в дома си, предаде Ройтерс.
В онлайн петиция 1300 души казват, че САЩ трябва да позволят на повече мигранти, бягащи от гражданска война, да дойдат на американска територия.
Петицията е в прогресивния сайт Moveon.org и в нея се отправя призив САЩ да вдигнат ограниченията си за прием на сирийски бежанци.
Въпреки че са готови да приемат сирийски бежанци, някои хора, подписали се под петицията, изразяват безпокойство, че в САЩ могат да дойдат и терористи, дегизирани като бежанци.

Бразилия приема с широко отворени обятия сирийските бежанци, заяви бразилският президент Дилма Русеф, цитирана от Франс прес.

В годишното си послание по повод Деня на независимостта, който страната отбеляза вчера, Русеф каза, че Бразилия е готова да приеме онези, които, изгонени от родината си, искат да дойдат да живеят, да работят и да допринасят за бразилския мир и просперитет.

"В тези времена на трудности и в кризата, която преживяваме, ние сме готови да приемем с отворени обятия бежанците", каза Русеф.

Досега Бразилия е приела 2000 сирийски бежанци. Сирийците са най-голямата група бежанци в Бразилия.

Снимка: ЕП
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903